Tjenix, tja och hallå! Jag vill bara tipsa dig om att kika in på ansiktsmaskbutiken.se, dom säljer hudprodukteter, som exempelvis min personliga favoritprodukt mot påsar under ögonen // Jossan

Hur man kan undvika rynkor

Rynkor är något som alla får, redan runt trettio kan man börja se små linjer som är början till rynkorna. Även om rynkor inte går att slippa helt utan operationer så finns det små saker man kan göra i vardagen som kan hjälpa till att förebygga dem. Jag tänkte därför nu skriva tre tips om saker man kan göra för att undvika att man får rynkorna för tidigt!

3 tips för att förebygga rynkor

Använd solskydd
När huden träffas av solens strålar så skadar man hudens celler. UV-strålningen tränger in i huden och löser upp det som håller den elastisk och slät. För mycket solning är faktiskt den vanligaste orsaken till rynkor. Det är därför väldigt viktigt att skydda sig så mycket som möjligt och använda solskyddsfaktor på minst 15. Detta är något som man inte alltid tänker på när man är ung och vill vara så brun och fin som möjligt men det är aldrig försent att börja skydda sig och ju tidigare man börjar desto senare får man rynkorna.

Ät mycket frukt och grönsaker
Frukt och grönsaker innehåller mycket vitaminer och mineraler som din hud behöver för att 8718142976_805417a6f2_z-300x270hålla sig frisk. Vitamin C hjälper tillexempel huden att producera kollagen. Kollagen är ett protein som gör så att cellerna och blodkärlen förnyar sig bättre vilket leder till en slätare och finare hud.  Andra vitaminer hjälper också huden på olika sätt. De vitaminer som klassas som antioxidanter, Exempelvis vitamin C, E och K, är speciellt bra för huden eftersom de hjälper till att rena den.

Använd hudrengöring
Varje dag utsätts huden för olika föroreningar som cigarettrök och avgaser m.m. Genom att hålla huden ren så håller du den också hälsosam. Rengör huden med produkter som passar din hudtyp minst en gång varje dag. Att använda en scrub för att få bort döda hudceller är också en bra idé. Efter en rengöring är det alltid viktigt att återfukta huden, det är gifterna man vill få bort inte hudens egna naturliga ämnen.

Här kan du hitta en hemmagjord ansiktsmask mot åldrande hud!