Tjenix, tja och hallå! Jag vill bara tipsa dig om att kika in på ansiktsmaskbutiken.se, dom säljer hudprodukteter, som exempelvis min personliga favoritprodukt mot påsar under ögonen // Jossan

Koppning

Koppning är en form av massage som används för att förbättra kroppens blodcirkulation och ge massage. När blodcirkulationen förbättras tenderar nämligen celluliterna i huden att bli färre samtidigt som huden blir slätare. När blodcirkulationen är dålig samlas slaggprodukter i hudvävnaden, vilket gör att det så småningom bildas celluliter. Därför bör du absolut testa att genomföra koppning.

Koppning är en gammal och välbeprövad massagemetod. Koppning har länge utförts på skönhets, massage och hudvårdssalonger runt om i världen. På senare tid har koppningsmassagen även börjat dyka upp i hemmen.

Så utför du koppning hemma

Koppning
Testa koppning hemma.

Det är enkelt att utföra en koppningsmassage hemma. Genom fästa kopporna mot huden bildas ett undertryck vid huden. Genom att dra kopporna över huden ökar du blodcirkulationen samtidigt som du får en behaglig massage. Dessutom kan koppningsmassagen bidra till att hudbristningar och rynkor minskar.

Det finns även en annan metod för koppning som kallas för blixtkoppning. Vid blixtkoppning skapar du ett starkare undertryck mot huden och låter kopporna sitta kvar i cirka 20-30 sekunder istället för att dra kopporna över huden. Detta är vanligt bland toppidrottare i bland annat simning.

Beställ koppor för koppning

Koppning bidrar till att få ur slaggprodukter ur huden. Samtidigt frisläpper fettcellerna lagrad energi och undertrycket som sker vid koppning ökar blodcirkulationen. Både kollagen och elastin ökar med hjälp av koppning, vilket gör att huden blir starkare och fastare. Andra positiva effekter av koppning är att metoden bidrar till att musklerna slappnar av, huden vitaliseras, rynkor slätas ut, huden renas och stramas upp.

Så utför du massage med koppning

Börja med att smörja in huden där du har tänkt utföra koppning. Fäst koppan mot huden så att det bildas ett undertryck. Dra sedan koppan långsamt men bestämt över huden. Det räcker med cirka 3-4 drag på varje område av huden. Ett tips är att genomföra behandlingen i duschen då tvål funkar utmärkt för att koppan ska kunna dras. I normala fall gör inte behandlingen ont, men det ska kännas lite.

Tänk på att inte genomföra koppning i mer än 10-15 minuter och du ska vara försiktig om du exempelvis har ytligt liggande blodkärl eller åderbråck. Vid skadad hud och hudsjukdomar bör du kontakta en läkare innan du genomför behandlingen. Koppning bör heller inte genomföras av personer som tar blodförtunnande medel.