Tjenix, tja och hallå! Jag vill bara tipsa dig om att kika in på ansiktsmaskbutiken.se, dom säljer hudprodukteter, som exempelvis min personliga favoritprodukt mot påsar under ögonen // Jossan

Hemmagjorda ögonplåster

Ögonplåster är en riktigt härlig produkt som jag älskar att använda när jag upptäcker påsar eller ringar under ögonen. Det bästa sättet att använda dem är att ha dem i kylskåpet tills man behöver dem så de svalkar huden riktigt skönt vid applicering. När jag inte har några ögonplåster hemma så brukar jag göra mina egna och jag tänkte nu dela med mig av ett av recepten jag använder. Det bästa med dessa hemmagjorda ögonplåster är att man kan tillverka flera i taget så man alltid är redo när påsarna knackar på.

Såhär kan du göra ögonplåster hemma

Ingredienser:
- 2 påsar grönt te
- 2 msk riven potatis
- 2 msk riven gurka

Tillvägagångssätt: Tillred de två tepåsarna i en kopp men fyll bara de koppen till hälften så att Cucumber_picturedet blir mer koncentrerat. Med andra ord så gör teet precis som vanligt fast med hälften av vattnet och med två tepåsar istället för en. Plocka nu fram en skål eller djup tallrik och press i saften från gurkan och potatisen. Anledningen till att de ska vara rivna är för att det är lättare att få ur saften ur dem när de är rivna. Häll nu över teet i blandningen och blanda det väl. Klipp till bomullspads så de är i en lämplig form att ha under ögat och doppa dem i blandningen. Se till att pressa ur överbliven saft ur den så de inte droppar och lägg dem på ett fat. Ställ sedan in dina ögonplåster i frysen i ungefär femton minuter. Ta fram två stycken som du ska använda och låt dem ligga framme ett tag för att tina innan du sätter på dem under ögat. Gör du fler en två i taget vilket rekommenderas kan du förvara dem antingen i kylen eller i frysen. Viktigt är bara att låta dem tina innan du använder dem men de ska fortfarande vara kalla för att få bästa resultat. Använd behandlingen några gånger i veckan så kommer du garanterat märka resultat!