Vätskebrist, stress eller för lite sömn är tre vanliga orsaker som bidrar till trötta och påsiga ögon. Det finns dock knep som fungerar mot trötta ögon. Trötta ögon orsakas framförallt av bland annat vätskebrist, stress eller lite sömn och det som då händer är att blodkärlen i ansiktet börjar fungera sämre, och spåren av försämrad blodcirkulation framträder som allra tydligast då huden är som blekast.

Tips: Bota trötta ögon med ögonplåster: Fyra behandlingar 199:- fri frakt. Se alla behandlingar här!

Så botar du trötta ögon

Gör det själv hemma: Du har säkert redan hört talas om många huskurer och klassiska tips mot trötta ögon. Exempelvis sägs klassiker som blöta te-påsar, skivor av gurka eller råa potatisbitar som placeras under ögonen kunna hjälpa kroppen att återbygga skadade hudceller. Frågan är dock hur bra det fungerar i realiteten. Kan du verkligen se skillnad efter sådana behandlingar, eller är det bara placebo?

Köp ögonplåster: Tekniken med att försöka återfukta huden genom diverse livsmedel är inte helt fel i sig, men frågan är hur väl en bit gurka, som dessutom innehåller hela 96% vatten, verkligen klarar av att ge huden de vitaminer som behövs för att återfå sin lyster. Det finns dock professionellt framtagna hälsoprodukter som är tillverkade i enda syfte att minska rynkor, minska påsar under ögonen och ge dig piggare ögon. Produkten är i dagsläget relativt okänd i Sverige, men har länge använts på alla platser i världen. Ögonplåster innehåller naturligt kollagen, viktiga vitaminer och nanopartiklar av äkta guld och produkten bidrar till att ge din kropp alla de bästa förutsättningar den behöver för att kunna må bra.