Tjenix, tja och hallå! Jag vill bara tipsa dig om att kika in på ansiktsmaskbutiken.se, dom säljer hudprodukteter, som exempelvis min personliga favoritprodukt mot påsar under ögonen // Jossan

Konjak svamp från Japan

Har du någon gång hört talas om en konjak svamp? Inte? En konjak svamp är en ekologisk tvättsvamp som är tillverkad av en typ av potatisväxt som finns i Japan. Svampen har sedan länge (flera hundra år) använts i skönhetsindustrin tack vare dess unika egenskaper att ta död på bakterier och skrubba bort smuts och död hud.

En gul konjaksvampOm du är intresserad av att testa en konjaksvamp så kan du beställa en för endast 95:- inkl frakt genom att klicka på följande länk: Beställ en svamp!

Konjaksvampel är rik på fibrer, aminosyror, vitaminer och mineraler och i det fria växer den bland de japanska bergen. Numera odlas konjacsvampen fram och den används i så väl matlagning som för att användas som tvättsvamp.

Svampens egenskaper

Svampen kan användas som en en skrubbsvamp vid en lättare peeling. Huden blir då ren och mjuk samtidigt som det pH-värdet i huden stabiliseras. Du kan också använda din konjaksvamp som en ren tvättsvamp för att exempelvis skrubba dig i duschen eller för att tvätta bort ditt smink. En svamp håller i omkring 2 månader innan den blir sliten och måste bytas ut. Den finns i flera olika varianter och färger som alla har ungefär samma egenskaper.

När konjaksvampen är torr så är den faktiskt stenhård. Trots att den ser mjuk och skön ut så liknar den mer eller mindre en sten innan du häller vatten på den. Men när svampen blir fuktig händer något underligt - den blir mjuk!