Tjenix, tja och hallå! Jag vill bara tipsa dig om att kika in på ansiktsmaskbutiken.se, dom säljer hudprodukteter, som exempelvis min personliga favoritprodukt mot påsar under ögonen // Jossan

Minska pormaskar

En vanlig missuppfattning är att pormaskar beror på oren hy. Därför används tvålar och andra rengöringsprodukter i ansiktet i alldeles för stor omfatt

Pormaskklämmare
Pormaskklämmare

ning. Givetvis är det viktigt att tvätta ansiktet. Men faktum är att problemen med pormaskar kan bli värre om du tvättar ditt ansikte för ofta. En gång varje morgon brukar vara lagom.

Det du istället bör göra för att bli av med pormaskarna är att tömma porerna. Genom att använda en pormaskklämmare kan du se till att talgkörtlarnas porer är öppna, så att talget kan rinna ut den naturliga vägen. Faktum är att talget fungerar som smörjmedel för huden och talgets funktion är faktiskt att bibehålla hudens fuktighet.

  • En pormaskklämmare (49:-) : En pormaskklämmare är ett enkelt och smart stålverktyg som används för att öppna upp hudens porer. En pormaskklämmare kan göra under för din hy om du har mycket pormaskar i ditt ansikte. Pormaskklämmaren används för att klämma pormaskar på ett effektivt och säkert sätt. Det finns flera olika modeller av pormaskklämmare. På den vanligaste modellen sitter en vass syl i den ena änden som används för att sticka hål på den tilltäppta poren, och i den andra änden sitter en skrapa som används för att tömma poren.
  • 10st ansiktsmask mot pormaskar (149:-) : Dessa ansiktsmasker används för att minska pormaskar och ta bort andra orenheter i huden. Ansiktsmaskerna appliceras i en trögflytande form över ditt ansikte. Produkten tränger ner i porerna, och när ansiktsmasken stelnar så fastnar talg, smuts och andra orenheter i ansiktsmasken. Du kan sedan enkelt (dock lite smärtsamt) dra av ansiktsmasken - och smuts, talg, och gamla hudavlagringar följer med upp.