Tjenix, tja och hallå! Jag vill bara tipsa dig om att kika in på ansiktsmaskbutiken.se, dom säljer hudprodukteter, som exempelvis min personliga favoritprodukt mot påsar under ögonen // Jossan

Magnetterapi – kort och gott

Magnetterapi är något som länge har varit på tapeten i Sverige. Vissa menar att magneternas kraft och påverkan för kroppen endast är bluff och båg, medan andra anser att magnetterapi verkligen fungerar. Frågan många ställer sig är huruvida magneternas påverkan är på riktigt, eller om det endast kan ses som en placeboeffekt.

Varför man använda exempelvis magnetarmband?

Många av de personer som förespråkar en daglig användning av exempelvis ett magnetarmband menar att armbanden kan ge smärtlindring, avslappning, bättre sömn, minskad stress samt bättre blodcirkulation och balans. Samtidigt finns det inte någon undersökning som exakt kan visa på hur magnetismen påverkar oss människor. Det många forskare dock är överens om är att magnetarmbandens påverkan i många avseenden är positiv för vår hälsa.

Ett vackert magnetarmband.
Ett vackert magnetarmband till festen.

Enligt vissa teorier ska magneterna kunna påverka kroppens naturliga nervimpulser. Detta kan leda till att kroppen får en bättre blodcirkulation vilket i sin tur leder till att syre och näring transporteras runt i kroppen på ett sätt som gör att vår hälsa förbättras. Det finns också studier som påvisar att magnetarmband kan minska smärta hos patienter. Exempelvis har en grupp engelska forskare gjort en studie av närmare 200 patienter med olika varianter av artros i kroppens nedre del. Resultatet av studien visade att smärtlindringen var betydande hos patienter som använde magnetarmband. Läs gärna mer om studien här (på engelska).

Intresserad av att köpa magnetarmband?

Det finns många butiker där du kan köpa magnetarmband. Armbanden hittar du i så väl fysiska butiker som webbutiker. Armbanden har olika design. Medan vissa är utformade för att bäras till vardag eller fest så finns det också magnetarmband som passar bättre för träning. Priset varierar, men brukar ligga någonstans mellan 200 - 500 kronor.