Rynkor i ansiktet är sällan smickrande och något som framförallt kan förstöra ett annars så vackert ansikte är rynkor under ögonen. Många har beklagligtvis en felaktig uppfattning om att rynkor i ansiktet enbart uppstår på grund av att kroppen åldras eller med anledning av ärftlighet. Det kan tveklöst vara bidragande orsaker, men det behöver absolut inte vara hela sanningen. En ohälsosam livsstil och en stressig vardag bidrar minst lika mycket till rynkor som arv och ålder, och lyckligtvis finns det effektiva produkter som bidrar till att reducera rynkor under ögonen. Faktum är att det inte ens behöver vara speciellt dyrt!

Klicka här för att läsa mer om ögonplåster. Fem behandlingar 119:- fri frakt!

Orsaker till rynkor under dina ögon

Dålig sömn: Dålig sömn är en stor bidragande orsak till irriterande rynkor, och genom att sova för lite skadar du kroppens återuppbyggnad av hudceller. Men vad många inte tänker på är att för lite sömn också är en ofantlig bov i dramat. Optimalt är att sova omkring 8 timmar per natt för att ge din hud bästa möjliga chans att återhämta sig optimalt.

För lite vätska: Det är otroligt viktigt att dricka mycket vätska. Genom att dricka rikligt med vatten håller du hela din kropp i trim och du hjälper också din hud att hålla sig mjuk, fuktig och bibehålla sin lyster. Givetvis är det vatten som gäller, och kaffe, läsk eller alkoholhaltiga drycker kommer snarare ge motsatt effekt.

Gnugga ögonen: Att gnugga ögonen kan vara förödande för dig som vill undvika att få torr hud och rynkor under ögonen. Att gnugga ögonen gör huden mindre elastisk, särskilt eftersom huden blir mindre elastisk desto äldre du blir.

Dåliga hudkrämer: Många krämer marknadsförs som återfuktande, mjukgörande eller "antirynk". Absolut, vissa krämer hjälper otvivelaktigt väldigt bra, men och andra sidan finns det minst lika mycket "skräpprodukter" som det finns bra krämer. Överväg noga innan du köper en ny hudvårdsprodukt. Det är nämligen så att dåliga krämer stjälper mer än vad dem hjälper din hy.

Vädret: Vädret påverkar din hud mer än vad du kanske tror. Under kalla vintrar är huden torrare än normalt och rynkor kan då också framträda tydligare än vanligt. Men din hud kan även ta skada under sommaren. För mycket sol gör att UV-strålarna bryter ner hudens kollagen, och för mycket bad i saltvatten kan bidra till tydligare rynkor.

Botox, operationer och behandlingar mot rynkor (Bra & dåliga)

Botoxbehandling: Botox är ett farligt nervgift som i väldigt svag och kontrollerad form används av kirurger och läkare för att motverka rynkor i ansiktet. Botox blockerar nerverna i kroppen vilket ska förhindra att rynkor bildas och befintliga rynkor slätas ut. Effekten är relativt kortvarig och redan efter 3-6 månader måste man upprepa behandlingen för att hålla huden slät. En behandling kostar från 2500 kronor upp till 5000 kronor per behandling och en botoxbehandling måste upprepas 3 gånger per år.

Hudkrämer: Hudkrämer är en klassisk behandlingsmetod som kan hjälpa dig att bli av med rynkor under ögonen. Du måste dock var noga med att välja en riktigt bra hudkräm som verkligen hjälper och återfuktar ansiktet. Precis som vi tidigare har nämnt kan dåliga hudkrämer göra större skada än vad dem gör nytta. En indikator på hyr bra en hudkräm är kan vara priset. En dyr hudkräm är ofta bättre än en billig.

Ögonplåster: En riktigt bra, effektiv och skonsam uppstickare till de vanliga behandlingsmetoderna mot rynkor är ögonplåster. Trots att metoden ännu inte är speciellt välkänd i Sverige så har den funnits länge i både Asien och USA. Ögonplåster återfuktar, mjukgör och stramar åt huden samtidigt som de tillför kroppens naturliga kollagen samt flera viktiga vitaminer. Behandlingsmetoden är riktigt billig och fungerar verkligen med ett imponerande resultat. Med tanke på det överkomliga priset är ögonplåster det solklara valet som bäst i test.