Tjenix, tja och hallå! Jag vill bara tipsa dig om att kika in på ansiktsmaskbutiken.se, dom säljer hudprodukteter, som exempelvis min personliga favoritprodukt mot påsar under ögonen // Jossan

Varför får man påsar och mörka ringar under ögonen

Det finns många bra beskrivningar på hur man blir av med påsar under ögonen runt om på internet. Att hitta information om varför man faktiskt får dem är däremot inte lika lätt. Varför behöver man då veta det här och räcker det inte med att veta hur man behandlar det kanske ni undrar. Mitt svar är att man måste förstå ett problem för att kunna undvika och bekämpa det, jag tänkte därför nu försöka berätta hur och varför påsar under ögonen uppstår.

Påsar under ögonen kan vara ärftligt

exhausted-151822_640
När man är trött slappnar alla kroppens muskler av

När man är trött så slappnar musklerna i kroppen av, det är därför det kan kännas tyngre att röra sig på morgonen. Avslappningen som sker i kroppens muskler gäller givetvis också ögonmuskulaturen. På samma gång är huden kring ögonen väldigt tunn och elastisk, den är även väldigt löst fäst vid musklerna under huden. Detta innebär att när musklerna är avslappnade så syns det mycket tydligare under ögonen och det är därför påsarana uppkommer när man har sovit dåligt. Området under ögonen är också väldigt känsligt mot vätskesamlingar, vilket innebär att det också syns extra tydligt där. När vätska samlas under ögonen kan det göra att påsarna syns tydligare.  Såhär fungerar allas kroppar men vissa är känsligare mot dessa problem eftersom problemet ofta är ärftligt, personer vars föräldrar har påsar under ögonen drabbas mycket lättare än de som inte har det. Äldre personer får också lättare och tydligare påsar under ögonen, detta beror på att huden förlorar sin elasticitet när man åldras.

Två färger på mörka ringar under ögonen

Mörka ringar under ögonen kommer i två olika nyanser och beroende på vilken färg du har så kan orsakerna var olika. Om ringarna är blåa eller röda så är det antagligen en nedbrytning av pigment som har skett. Detta problem är mycket vanligt och syns tydligare hos personer med ljus hy där blodådrorna är synligare. Om ringarna däremot är bruna, gula eller gröna så är det oftast livsstilsfaktorer som spelar in. Rökare har t.ex. en stor risk att drabbas av dessa men även personer som inte röker kan drabbas. Det kan också bero på t.ex. pigmentsamlingar som uppkommit på grund av solskador.