Tjenix, tja och hallå! Jag vill bara tipsa dig om att kika in på ansiktsmaskbutiken.se, dom säljer hudprodukteter, som exempelvis min personliga favoritprodukt mot påsar under ögonen // Jossan

Starka hudvårdsprodukter kan torka ut din hud

Brukar du fundera på vad dina hudvårdsprodukter, tvålar eller rengöringsprodukter egentligen innehåller? Eller gör du som många av av oss andra, och köper produkter efter doft, känsla och märke? I detta blogginlägg tänkte jag skriva några rader om olika hudvårdsprodukter och varför du bör tänka på vad dem innehåller - så att du inte torkar ut huden i onödan! För vem vill egentligen ha en torr och tråkig hy?

Produkter med alkohol kan torka ut huden

Du har säkert hört det förr, men det tål att sägas igen. Produkter innehållandes alkohol kan torka ut din hud! Det stämmer, absolut. Åtminstone till viss del. En vanlig miss som många gör är dock att undvika alla typer av produkter bara för att dom innehåller alkohol. Det som gör att din hud blir torr är att många produkter innehåller för hög alkoholhalt. Vad som är för mycket, för lite eller lagom är individuellt och det enda som fungerar för att du ska känna av vad som passar din hud är att testa dig fram. Men alltså, återigen. Bara för att det är alkohol i en hudvårdsprodukt betyder det inte att produkten är värdelös.

Tvätta dig lagom ofta i ansiktet

Absolut, du har helt rätt. Det är viktigt att tvätta ansiktet för att hålla det rent, snyggt och fräscht. Helst bör du tvätta ansiktet både morgon och kväll, men! Det är också viktigt att komma ihåg att inte använda starka tvålar och rengöringskrämer varje dag. Vissa dagar räcker det faktiskt att endast använda vatten. Om du nödvändigtvis känner att du måste tvätta ansiktet med en tvål eller liknande varje dag så finns det många ekologiska hudvårdsprodukter som inte innehåller några kemikalier. Exempelvis säljer ansiktsmaskbutiken.se ekologiska tvålar från grekland som baseras på olivolja. Det kommer garanterat inte att torka ut din hud!

Kommentera