Tjenix, tja och hallå! Jag vill bara tipsa dig om att kika in på ansiktsmaskbutiken.se, dom säljer hudprodukteter, som exempelvis min personliga favoritprodukt mot påsar under ögonen // Jossan

Sitt inte för länge framför datorn

Datorer och mobiltelefoner tar upp allt mer av vår tid i vardagen. Många som dagligen arbetar framför datorn känner säkert igen sig i situationer med irriterade och överansträngda ögon. Givetvis är det inte bra att stirra in i en elektronisk skärm dagarna i ända. Närsynthet, stel nacke och torra ögon är bara några exempel på symtom som kan drabba den som arbetar mycket framför laptopen och det är därför viktigt att komma ihåg att ta många korta pauser under arbetsdagen för att avlasta ögonen.

Dålig syn leder till att du kisar vilket leder till rynkor

Alla som har suttit för länge vid dumburken känner säkert igen sig i att synen blir tillfälligt sämre redan efter några timmar. I slutet av arbetsdagen tillhör det ofta vanligheterna att man sitter och kisar mot skärmen. Dagar blir till veckor, och veckor blir till månader och tiden går snabbt. Många bäckar små brukar det ju heta, och när man väl har suttit och kisat mot datorn i flera år är det ganska logiskt att rynkorna vid ögonen börjar dyka upp och bli allt mer permanenta. Oavsett hur många hudvårdskrämer och behandlingar mot rynkor du använder så kommer rynkorna stanna kvar så länge du sitter och kisar in i din datorskärm.

Skaffa glasögon och motverka problemet

Egentligen är lösningen ganska enkel. Genom att skaffa ett par glasögon kan du bidra till att slippa torra ögon och påsar under ögonen. Även om du inte alltid behöver använda glasögonen så kan det vara skönt att slippa anstränga ögonen när du sitter och arbetar. Om du inte trivs i brillorna kan du alltid lägga undan dem vid frukostrasten och när du går hem för dagen. En kombination av att ta flera korta pauser från datorn, att använda glasögon på arbetet, dricka mycket vatten och att ta väl hand om ansiktets hud med återfuktande krämer och behandlingar gör underverk för din hud.

Kommentera