Tjenix, tja och hallå! Jag vill bara tipsa dig om att kika in på ansiktsmaskbutiken.se, dom säljer hudprodukteter, som exempelvis min personliga favoritprodukt mot påsar under ögonen // Jossan

Ekologisk tvål med underbara dofter

Hej! Idag kvittrar fåglarna utanför mitt fönster som aldrig förr, och man känner att våren verkligen börjar övergå till försommar. Det är helt underbart, dels med tanke på värmen men också genom alla underbara dofter! På tal om dofter, jag tänkte nämligen skriva lite om mitt favoritämne, nämligen ekologisk tvål! Jag använder numera bara tvålar som är ekologiska, då de är mest skonsamma mot min torra hud.

Tvål torkar ut huden

 

Detta är min favorit just nu. Tvål med kokos!
Detta är min favorit just nu. Tvål med kokos!

Eftersom jag har en ganska känslig hud så har jag märkt att vanlig tvål torkar ut min hud, speciellt i perioder då jag tvättar händerna mycket eller under vinterhalvåret då luften är som torrast här i Sverige. Det kanske inte är så konstigt egentligen då den vanliga tvålen man kan köpa på stormarknaden innehåller väldigt mycket kemikalier och artificiella dofter. Vissa innehåller till och med alkohol. Därför har jag istället vant mig vid att handla endast ekologisk tvål, och vilken skillnad! Den ekologiska tvålen är i regel alltid baserad på naturlig olja i olika former, och det bidrar snarare till att återfukta huden än att torka ur den.

Härliga dofter i badrummet

Dessutom sprider tvålen numera massa goda dofter i mitt badrum. Jag har testat en mängd olika tvålar, och min favorit som i detta nu ligger vid handfatet är en variant som doftar kokos. Jag har dessförinnan dock testat många andra dofter, så som exempelvis ros, apelsin, lavendel och mandel. Möjligheterna är oändliga eftersom det går att tillverka handgjorda och ekologiska tvålar av nästan allt som doftar gott!

Dyrare än vanlig tvål

Visst, en stor nackdel med att handla ekologiskt är att ekologiska tvålar, precis som alla övriga ekologiska produkter som man hittar i butikerna generellt sätt är dyrare än massproducerade varor och produkter. Dock kan man ju hoppas att allt fler börjar handla ekologiskt så att priserna går ner något. De tvålar jag brukar handla ligger allt som oftast runt 70 till 100 kronor och jag beställer dem på nätet. Visst, det kan låta dyrt men samtidigt är det inte så farligt om man slår ut det på en månads användning , eller hur? Det gör ju också gott för huden - till skillnad från artificiell tvål.

Tillverka din egna tvål hemma

Ett tips för dig som inte vill köpa tvålen för dyra pengar, är att tillverka din egna tvål. Jag har flera gånger testat detta själv, och genom att läsa boken "handgjord tvål" får man mängder av grymma tips på hur man kan tillverka sin egna tvål hemma. Perfekt!