Tjenix, tja och hallå! Jag vill bara tipsa dig om att kika in på ansiktsmaskbutiken.se, dom säljer hudprodukteter, som exempelvis min personliga favoritprodukt mot påsar under ögonen // Jossan

Därför är vatten viktigt för huden

Du har säkert hört att dricka mycket vätska, speciellt vatten, är extremt viktigt för att din kropp ska må bra. Din hud mår som bäst när du dricker mycket vatten, och det rekommenderas att en människa ska dricka omkring 1,5 liter vatten per dag utöver de 0,5 till 1,5 liter man får i sig genom den vanliga kosten.

Huden är kroppens största organ och huden består faktiskt av hela 70% vatten. Varje dag förlorar vi vatten eftersom vattnet avdunstas från kroppen, och det är därför som det är extremt viktigt att vi får i oss riktigt med vätska varje dag. Eftersom miljön vi idag lever i till stora delar är artificiell med tanke på exempelvis klimatstyrd uppvärmning och luftkonditionering, parfymer, tvålar, diskmedel och rengöringsmedel så reduceras kroppens förmåga att hålla kvar fukten. Därför är det extra viktigt att fylla på med mycket vätska varje dag. Om vi inte dricker tillräckligt känns huden torr. Många tror att man kan återgukta huden genom att använda fuktighetskräm, och visst, det stämmer till viss del. Men det är viktigt att komma ihåg att hudvårdsprodukter endast är ett komplement till att dricka rikligt med vätska. Vi kan aldrig behandla torr hud enbart genom att använda hudkrämer.

Ansiktsvårdsprodukter för återfuktad hud

Ett tips för dig som lider av torr hud är alltså att dricka vatten. Men du kan samtidigt använda olika hudvårdsprodukter som komplement till vattnet. Påsar och ringar under ögonen är ett problem som delvis beror på att huden i ansiktet inte är tillräckligt fuktigt. Därför kan du använda ögonplåster. Ögonplåster är rika på kollagen och bidrar till kroppens förmåga att återuppbygga hudens celler. Dessa plåster innehåller även flertalet viktiga vitaminer som kroppen älskar, och som bidrar till att huden får en starkare lyster.

Kommentera